Ο RINA πρωτοπορεί και δημιουργεί το Fleet Operation Center

Μεγάλους ορίζοντες, μεγάλες προοπτικές αλλά και μεγάλη πίεση άμεσης ανταπόκρισης στις απαιτήσεις της νέας εποχής, της εποχής του “digitalization”, ανοίγονται για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Το ζητούμενο, για τις οποίες, είναι η μεγαλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του τι μπορεί να προσφέρει η ψηφιοποίηση.

 Ο RINA, ο ιταλικός Νηογνώμονας, που μπορεί να μην συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους διεθνείς ναυτιλιακούς οργανισμούς πιστοποίησης, έχει όμως αναπτύξει εξαιρετικά το “R&D” και η ηλεκτρονική εποχή τον βρίσκει πρωτοπόρο σε αρκετούς τομείς.

Μια νέα δράση, το FOC (Fleet Operation Center) προσφέρει τη δυνατότητα, μ’ ένα ευέλικτο και φθηνό σύστημα, οι εταιρίες να μπορέσουν να αυξήσουν θεαματικά τα αποτελέσματα διαχείρισης του στόλου τους σ’ ότι αφορά στους τομείς safety και  operational efficiency.

Οποιαδήποτε χρονική στιγμή και οπουδήποτε κινείται ο στόλος μιας εταιρίας, μπορούν οι άνθρωποι στο γραφείο, να έχουν τις παραμέτρους  για τη μέγιστη αποδοτικότητα λειτουργίας του, με την παρακολούθηση και την μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας κάθε πλοίου, κάτι που επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός συνδυασμό εξοπλισμού (hardware και πακέτα software),  που υποδέχονται και επεξεργάζονται στοιχεία από την κίνηση του στόλου, και «προτείνουν» τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις.

Γράψτε ένα σχόλιο ή απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *