Γεώργιος Βλάχος

Γεώργιος Βλάχος

Σήμερα το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί την αιχμή του δόρατος ενός εθνικού λιμενικού συστήματος που με την συμβολή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Eπενδύσεων αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον.
(Μάρτιος 2006)
Γεώργιος Βλάχος, Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής

H γεωγραφική θέση της Ελλάδος προσφέρει πλεονεκτήματα για το διαμετακομιστικό εμπόριο αλλά και γενικά για τις θαλάσσιες μεταφορές. Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μεγάλη οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα, στην Ινδία, στην Ινδονησία. Μιλάμε για 3 χώρες οι οποίες και οι τρεις μαζί έχουνε πληθυσμό ο οποίος ξεπερνάει τα 2,5 και πλησιάζει τα 3 δις ψυχές και το κόστος εργασίας εκεί είναι πάρα πολύ χαμηλό. Έτσι λοιπόν τα προϊόντα τους είναι ιδιαζόντως ανταγωνιστικά και γι’αυτό διοχετεύονται στις χώρες του υψηλού εισοδήματος όπως είναι οι ευρωπαϊκές χώρες και οι χώρες που βρίσκονται στην Αμερική. Βασικός όμως καταναλωτής είναι η Ευρώπη. Όλα αυτά λοιπόν τα εμπορεύματα περνάνε με πλοία μέσα από τη Μεσόγειο.  

  Η αγορά προχωράει με γρήγορους ρυθμούς δίδει προτίμηση στις θαλάσσιες μεταφορές έτσι μιλάμε πλέον για θαλάσσιους διαδρόμους, μιλάμε για διαδρόμους οι οποίοι θα είναι στην Βαλτική, οι οποίοι θα είναι στη Μεσόγειο, γίνεται ένας διαχωρισμός ανατολικής και δυτικής Μεσογείου γιάυτο έχουμε αναπτύξει μια συνεργασία και έχουμε υπογράψει σχετικά μνημόνια συνεργασίας με την Ιταλία, την Μάλτα, την Κύπρο και επίκειται υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας και με την Σλοβενία. Έτσι ελπίζουμε να δημιουργηθούν νέες προϋποθέσεις και νέες δυνατότητες αναπτύξεως του Διεθνούς Εμπορίου.  
  «Το τρίπτυχο της πολιτικής μας είναι ταχύτητα εξυπηρετήσεως, ασφάλεια και ανταγωνιστικότητα δηλαδή, χαμηλό κόστος».

Γράψτε ένα σχόλιο ή απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *