Λιμενική Πολιτική

Τα σύγχρονα λιμάνια, τόσο τα εμπορικά όσο κι αυτά που υποδέχονται επιβάτες γιγαντώνονται, εκσυνχρονίζονται ευρισκόμενα υπό την διαρκή πίεση του διεθνούς ανταγωνισμού. Μεγαλύτερα λιμάνια, μεγαλύτερα πλοία μεγαλύτερη διακίνηση αγαθών, μεγαλύτερος ο αριθμός των διακινούμενων ατόμων.
Μαρία Βασσάρα, δημοσιογράφος

  Το λιμάνι είναι πάντα συνυφασμένο με την δύναμη μιας χώρας μιας πόλεως από την αρχαιότητα. Καμία πόλις της αρχαιότητας δεν είχε αποκτήσει δύναμη εάν δεν διέθετε ένα κατάλληλο λιμάνι. Η Αθήνα ίσως να μην είχε παρουσιάσει αυτόν τον πολιτισμό, να μην είχε παρουσιάσει αυτή τη δύναμη αν δεν είχε το λιμάνι του Πειραιώς. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες και φυσικά και στον τόπο μας.

«Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου συστήματος παροχής λιμενικών υπηρεσιών που επιχειρείται να αναπτυχθεί στην διάρκεια των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. Μόλις πρόσφατα το Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων σε ένα χρηματοδοτικό πρωτόκολλο μέσα από το οποίο θα επιδιωχθεί ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη.» Γιώργος Βλάχος Γενικός Γραμματέας Λιμενών και Λιμενικής Πολιτικής
   
«Τα τελευταία δύο αλλά, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο υπάρχουνε σημαντικά καλές και αγαθές προθέσεις της διοίκησης Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς αλλά ίσως και της Γενικής Γραμματείας Λιμένων όπως αυτές έχουν εκφραστεί μέσα από διάφορες δηλώσεις. Όμως η θεωρητική αυτή τοποθέτηση των προθέσεων δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται συγκεκριμένη αναπτυξιακή λιμενική πολιτική για το λιμάνι του Πειραιά και για να γίνω πιο συγκεκριμένος χρειάζεται διαφορετική εμπορική πολιτική.» Νίκος Αρβανίτης Εταιρικός Διευθυντής, Zim Lines Greece
Το λιμάνι του Πειραιά και για τον ίδιο τον Πειραιά και για την χώρα ολόκληρη παίζει έναν καθοριστικό ρόλο. Είναι η βασική είσοδος και έξοδος ενός μεγάλου μέρους της εμπορευματικής κίνησης της χώρας.

Γράψτε ένα σχόλιο ή απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *