Η Ναυτιλία Κοντά στους Πυρόπληκτους

Η Ναυτιλία Κοντά στους Πυρόπληκτους

Δεκάδες αδικοχαμένες ζωές, διαλυμένες οικογένειες, στάχτες κι αποκαΐδια. Τραγωδία που δεν την χωρά ο νους, μαυρίλα κι απόγνωση, το μέχρι πρότινος καταπράσινο Μάτι μέσα σε λίγες ώρες χάθηκε απ’ το χάρτη.
Ιούλιος 2018
(Φωτο: ΑΠΕ)

Η Ναυτιλία Κοντά στους Πυρόπληκτους

Μέσα απ’ αυτή την καταστροφή, μετά το πρώτο σοκ, ξεπήδησε μια πρωτοφανής κίνηση αλληλεγγύης, άμεσα λειτούργησαν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας.
Η ελληνική ναυτιλία βγήκε και πάλι πρώτη μπροστά, όχι μόνο για ν’ ανακουφίσει πληγέντες αλλά να δώσει ένα χέρι βοήθειας, μακράς πνοής, στο αλλόφρων κράτος.

ΕΕΕ & Συν-Ένωσις

Συν-Ένωσις

«Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών εκφράζοντας την οδύνη της εφοπλιστικής οικογένειας για τον αδόκητο χαμό τόσων συνανθρώπων μας, καθώς και την ειλικρινή λύπη της για τις υλικές καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές στη χώρα μας», κινητοποιεί άμεσα τα αρμόδια διοικητικά όργανα της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για να βρουν τους προσφορότερους τρόπους αποτελεσματικής συμπαράστασης στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα στις πληγείσες περιοχές.

Βαγγέλης Μαρινάκης & Ολυμπιακός

Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο Ολυμπιακός προσφέρει άμεσα 1 εκ. € για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ παράλληλα ανοίγει και λογαριασμούς για βοήθεια τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Μ. Βρετανία. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
«H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συμμετέχει στο μέγα ελληνικό πένθος για τους συνανθρώπους μας που έφυγαν τόσο άδοξα.
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα προσφέρει άμεσα 1 εκατομμύριο ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων ενώ θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να ανοιχτούν λογαριασμοί σε τρείς τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha) ώστε οι φίλαθλοι του Συλλόγου και όποιος άλλος επιθυμεί να προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους.
Σε αυτές τις δύσκολες ώρες όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται».

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ανδρέας Δρακόπουλος

Δωρεά ύψους 25 εκ., € αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο Πυροσβεστικό Σώμα «με στόχο να συμβάλλει στο δύσκολο έργο των ανδρών και γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των κατοίκων της χώρας και του φυσικού πλούτου της».
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το Ίδρυμα εκφράζει τη «βαθιά οδύνη του για τον ανείπωτο πόνο τόσων οικογενειών και ανθρώπων που επλήγησαν απάνθρωπα και ανεπανόρθωτα στις καταστροφικές πυρκαγιές της περασμένης εβδομάδας».

Η δωρεά θα διατεθεί «πρωτίστως για τη συντήρηση και ενδεχόμενη αγορά εξοπλισμού για την Πυροσβεστική, καθώς και για δράσεις εκπαίδευσης, με σκοπό να συμβάλλουμε στην πρόληψη και άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης».

Όπως αναφέρεται, ακόμη, στην σχετική ανακοίνωση: «Την επομένη των καταστροφικών πυρκαγιών, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, προτείνοντάς του να αναλάβει το ΙΣΝ την επισκευή και συντήρηση των εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής για περίοδο πέντε ετών. Ο κ. Δρακόπουλος συμφώνησε επί της αρχής με την ιδέα υποστήριξης του σημαντικού έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδίως δεδομένης της διαχρονικής στήριξης του έργου του ΠΣ από το ΙΣΝ, και πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, τη συγκεκριμένη ιδέα και, εφόσον από κοινού συμφωνήσουν ότι αποτελεί προτεραιότητα για την Ελληνική Πολιτεία το εν λόγω έργο, τότε το ΙΣΝ θα αναλάβει πρόθυμα να βοηθήσει. Παράλληλα, ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, επικοινώνησε με τον κ. Δρακόπουλο, προτείνοντάς του να συμμετάσχει το ΙΣΝ στην κρατική προσπάθεια χρηματοδότησης έργων αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές, έργο στο οποίο με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι μετέχουν ήδη άλλα κοινωφελή ιδρύματα. Ο κ. Δρακόπουλος συναντήθηκε στις 27 Ιουλίου 2018 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Υπουργό και στη συνέχεια με τον κ. Πρόεδρο της Κυβέρνησης. Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, συζητήθηκαν διεξοδικά οι ανάγκες της Πολιτείας στον τομέα της πυρόσβεσης τόσο σε οικονομικό όσο και τεχνικό επίπεδο, της πρόληψης, και της αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν. Από κοινού συμφωνήθηκε ότι, το ΙΣΝ θα συνεργαστεί κυρίως με το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διερευνηθούν οι ακριβείς τρόποι με τους οποίους το ΙΣΝ θα συμβάλλει αποτελεσματικά στο έργο τους».
Στόχος μας είναι η προσφορά μας να βοηθήσει έτσι ώστε το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα να καταφέρει να συνεχίσει το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί για τα παιδιά της χώρας μας».

Βαρδής Βαρδινογιάννης & Motor Oil

Βαρδής Βαρδινογιάννης

Στην αποκατάσταση του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος, οι εγκαταστάσεις του οποίου, καταστράφηκαν, σχεδόν ολοσχερώς, θα προβεί η Motor Oil, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση:
«Η Μότορ Όιλ Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. επιθυμώντας να συμβάλει στην αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών της πυρκαγιάς που έπληξε περιοχές της Ανατολικής Αττικής και σε συνεννόηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος, προχωρά στην άμεση αποκατάσταση ζημιών που υπέστη αυτό.
Συγκεκριμένα η εταιρεία θα αναλάβει την ανακατασκευή κτισμάτων που καταστράφηκαν από τη φωτιά, όπως του ξενώνα κατοικίας των παιδιών, του οικήματος υποδοχής και διημέρευσης, του οικήματος λογιστηρίου και κοινωνικής πρόνοιας καθώς και της αποθήκης τροφίμων. Επιπρόσθετα, θα αντικαταστήσει οχήματα που καταστράφηκαν τα οποία απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης των παιδιών του Ιδρύματος. Τέλος, θα συμβάλει στην ανάπλαση του εξωτερικού χώρου του Ιδρύματος».

Ίδρυμα Α. Ωνάσης

Ίδρυμα Ωνάσση

Το Ίδρυμα Ωνάση προέβη σε δωρεά 5 εκ., € για την ανακούφιση όσων έμειναν χωρίς σπίτια στο Μάτι και στη Κινέτα. Μια πολύτιμη οικονομική βοήθεια- ανακούφιση σε δεκάδες οικογένειες που είδαν «το έχει» τους -σε ελάχιστη ώρα- να γίνεται στάχτες.

Πήτερ Λιβανός & GasLog

GasLog
Πήτερ Λιβανός

Η GasLog με ανακοίνωσή της κάνει γνωστή -όπως αναφέρει ο Paul Wogan, δ/νων σύμβουλος της GasLog – » την επιθυμία της διοίκησης και των εργαζομένων της GasLog, να εκφράσουν, σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, την αμέριστη συμπαράστασή μας προς όλους εκείνους που έχουν πληγεί από αυτή την τραγωδία και προς την τοπική κοινότητα».
Η εταιρία αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά 500.000 € στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που υπέστη. Ειδικότερα, σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Ιδρύματος, θα προχωρήσει σε αγορά οχημάτων για τη μετακίνηση των παιδιών και του προσωπικού του Ιδρύματος, καθώς και μηχανημάτων για την καλλιέργεια της γης.
Κι αυτές είναι μόνον ένα μέρος (οι επώνυμες δωρεές) από το σύνολο των μέχρις στιγμής δωρεών της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

Γράψτε ένα σχόλιο ή απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *