Οι Α.Ε.Ν. δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της ναυτιλίας

Γιώργος Βλάχος: Οι Α.Ε.Ν. δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της ναυτιλίας

 

Έχουμε συνηθίσει να ακούμε πως η Ναυτιλία είναι Εθνικό κεφάλαιο και πως στην ελληνόκτητη ναυτιλία, επιχειρηματίες , πλοιοκτήτες, Έλληνες ναυτικοί και δημόσια Ναυτική εκπαίδευση συνυπάρχουν και έχουν οδηγήσει στην επιτυχία του «ελληνικού ναυτιλιακού θαύματος».

Η δημόσια ναυτική εκπαίδευση που παρέχεται στους νέους μας, ποσοτικά και ποιοτικά είναι αρκετή όμως; Είναι αντάξια της αντίστοιχα παρεχόμενης, σε άλλες χώρες, ευρωπαϊκές ή μη;

Είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη ναυτική εκπαίδευση κατάλληλα εκπαιδευμένοι έτσι που να παρέχουν τα μέγιστα των γνώσεων και εμπειριών στους σπουδαστές και αυριανούς αξιωματικούς και, έχουν στη διάθεσή τους τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να ανταπεξέλθουν στις διαρκώς αυξανόμενες προκλήσεις;

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως η Ναυτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, έτσι που να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις διεθνείς απαιτήσεις της σύγχρονης ναυτιλίας. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου όμως και δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις.

Αυτό που πρέπει νομίζω να μας απασχολεί, είναι το πως θα κατορθώσουμε να ανταπεξέλθουμε στην παγκόσμια μεγάλη έλλειψη ικανών αξιωματικών, που το 2020 θα είναι περίπου 80,000 και το 2025 περίπου 100,000.

Χρειαζόμαστε λοιπόν επειγόντως, τουλάχιστον για τον ελληνόκτητο στόλο, μεγάλο αριθμό ικανών και κατάλληλα εκπαιδευμένων αξιωματικών για να καλυφτούν σε κάποιο βαθμό οι μεγάλες ελλείψεις που βαίνουν αυξανόμενες.

Ο αριθμός των εισαγόμενων κάθε χρόνο στις Ελληνικές Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, είναι μικρός και ο αριθμός των αποφοιτούντων πολύ μικρότερος.

Μια αξιόλογη λύση φαίνεται να είναι αυτή της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης, η οποία μπορεί να λειτούργει προσθετικά.

Λαμβάνοντας υπόψη πως ένας μεγάλος αριθμός νέων, που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να μπουν, λόγω περιορισμένου αριθμού εισακτέων, στις ελληνικές δημόσιες ΑΕΝ, θα πρέπει να έχουν διέξοδο σε ισότιμες Ιδιωτικές Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Για παράδειγμα η MEDITERRANEAN MARITIME ACADEMY, που λειτουργεί μετά από ελληνική πρωτοβουλία και με διαχείριση, στη Λεμεσό της Κύπρου τα τελευταία τρία χρόνια και έχει 230 σπουδαστές, πλοίαρχους και μηχανικούς.

Αυτό το μήνα αποφοιτούν οι πρώτοι δόκιμοι αξιωματικοί που έχουν ποτέ αποφοιτήσει στην Κύπρο, οι όποιοι μετά το δεύτερο εκπαιδευτικό τους ταξίδι θα λάβουν το δίπλωμα του Ανθυποπλοίαρχου  ή Γ’ μηχανικού αντίστοιχα.

Βεβαία, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως δεν ήταν μια εύκολη προσπάθεια από την αρχή μέχρι τώρα.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες όμως, με φιλότιμη προσπάθεια και μεράκι λειτουργεί αυτή η μοναδική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κύπρο με έναν μεγάλο αριθμό Ελλήνων και Κύπριων σπουδαστών, αυριανών αξιωματικών.

Αξίζει να κάνουμε ένα σχόλιο σχετικά με τη λειτουργιά και στελέχωση της ακαδημίας.

Οι ναυτοδάσκαλοι καθηγητές είναι πλοίαρχοι ή μηχανικοί και σε συνδυασμό και συνεργασία με τους επιστημονικούς συνεργάτες που διδάσκουν, προσφέρουν γνώσεις και εμπειρίες μοναδικές στους νέους σπουδαστές, δόκιμους.

Εδώ βεβαία καλείται να αναλάβει το ρόλο της η εφοπλιστική οικογένεια, να δώσει σε αυτά τα παιδιά την ευκαιρία να ναυτολογηθούν και να αποδείξουν την αξία τους, έτσι που μετά την ολοκλήρωση των δυο θεωρητικών ετών και των δυο εκπαιδευτικών τους ταξιδιών, να είναι ικανοί να στελεχώσουν τα πλοία.

Είναι βασική προϋπόθεση για να έχουμε αξιωματικούς για τα πλοία, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό. Το κόστος εκπαίδευσης των νεαρών σπουδαστών είναι ελάχιστο μπροστά στα οφέλη που θα έχει η Ναυτιλία από αυτούς μακροχρόνια.

Όταν μιλάμε για μια τεράστια επένδυση, όπως είναι τα πλοία, η δημιουργία ικανών και εκπαιδευμένων επαγγελματιών είναι μια αναγκαιότητα που σίγουρα αντισταθμίζει  το σχετικό κόστος εκπαίδευσης.

Η ναυτική καταγωγή αλλά και η ναυτική συνείδηση των Ελλήνων, αλλά και των Κύπριων, εγγυάται πολλαπλάσια οφέλη για την εφοπλιστική κοινότητα.

Η απλή παραδοχή πως δεν υπάρχουν ικανοί αξιωματικοί να στελεχώσουν τα πλοία του ελληνόκτητου στόλου δεν αρκεί. Οι εμπλεκόμενοι φορείς  πρέπεινα αντιμετωπίσουν με την πρέπουσα σοβαρότητα το θέμα πριν να είναι πολύ αργά.

Γιατί ούτε με κλωνοποίηση θα δημιουργηθούν αξιωματικοί, πλοίαρχοι και μηχανικοί, ούτε με ευκαιριακές μισθολογικές παροχές.

Η μονή λύση είναι να έρθουν όσο περισσότεροι νέοι στο ναυτικό επάγγελμα και να παραμείνουν σε αυτό, για το κοινό καλό. Και βέβαια επ’ ωφελεία της εθνικής οικονομίας.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας πλοιοκτήτης με τη συνεργασία του Έλληνα ναυτικού θα συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τη σημαία της Ναυτιλίας, η οποία είναι και ο μοναδικός τομέας που επάξια πρωτοστατούμε.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο ή απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *