Τα φορολογικά της Ναυτιλίας – Η επίσκεψη της Μέρκελ

Τα φορολικά της Ναυτιλίας - Η επίσκεψη της Μέρκελ

Ανανέωση της εθελοντικής δέσμευσης, με ένα νέο συνυποσχετικό, της ΕΕΕ προς το Κράτος και μάλιστα αορίστου διαρκείας, αποφασίσθηκε στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ένωσης, που έγινε στις 19 Δεκεμβρίου. Το κείμενο περιλαμβάνει και όσες «δεσμεύσεις» έχει αναλάβει (υποσχεθεί)η ΕΕΕ στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ.

Η επίσκεψη της Άγγελα Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε 2ήμερη επίσκεψη στην Αθήνα.Μια επίσκεψη εργασίας που ο μόνος προφανής λόγος για τον οποίο πραγματοποιήθηκε ήταν η έκφραση υποστήριξης προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, σε ανταπόδοση των (διαχρονικά και σε βάθος 4ετίας) προσφερθεισών υπηρεσιών.

Η Άγγελα Μέρκελ άφησε πίσω της τα προστάγματα του “go back..” και κράτησε τα χρήσιμα της γνωριμίας της  με τον νέο αριστερό πολιτικό, που ήθελε ν’ αλλάξει την Ευρώπη.

Τα χρήσιμα ήταν ότι  με τα «ναι» του, η Ελλάδα έπαψε να είναι πρόβλημα στα πόδια της, το δεύτερο, η απόφασή του να δέχεται πίσω («επαναπατρισμός»)μετανάστες από τη Γερμανία και, βέβαια, η υπογραφή της Συμφωνίας με τα Σκόπια.

Η Μελίνα Τραυλού

Θετικά συζητήθηκε η συμμετοχή και αναφορά της στα θέματα ναυτιλίας, της Μ. Τραυλού, μέλους του Δ.Σ. της ΕΕΕ, που μετείχε στη συνάντηση, Ελλήνων επιχειρηματιών με τη Γερμανίδα καγκελάριο,  Άγγελα Μέρκελ, κατά την εδώ επίσκεψή της.

Εντυπωσίασε μιλώντας ως ευρωπαία και όχι ως εκπρόσωπος μιας χώρας. Εξήρε τα μεγέθη και τη σημασία της ελληνικής, αλλά κατ’ ουσίας ευρωπαϊκής ναυτιλίας, ζητώντας την υποστήριξη της Ευρώπης για τη ναυτιλία της απέναντι στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, στον γιγαντισμό των Κινέζων και τις πολιτικές προστατευτισμού του Τραμπ.

Υπερασπίσθηκε την ευρωπαϊκή ναυτιλία ως παγκόσμιο μέγεθος και ζήτησε την υποστήριξη της Ευρώπης  σ’ έναν “fair and free competition”, που ήταν πάντα η επιδίωξη της ελληνικής ναυτιλίας και η βάση ανάπτυξής της.

Γράψτε ένα σχόλιο ή απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *