ΙΜΟ: Συγκερασμός Απόψεων και Συμφερόντων 174 Κρατών-Μελών

Ο στόχος του Ι.Μ.Ο. είναι η υιοθέτηση των ύψιστων δυνατών επιπέδων για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, τη ναυτική ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος.
(Μάϊος 2006)
Ευθύμιος Η. Μητρόπουλος
KCMG , Γενικός Γραμματέας ΙΜΟ

(Μάϊος 2006)

«Θα ήθελα όταν θα έλθει η ώρα της αποχώρησής μου από τον ΙΜΟ να αναγνωριστεί, αν αναγνωριστεί, ότι οδήγησα τον Οργανισμό ή συνέβαλα με τις λίγες μου δυνάμεις, στο να μπορέσει να ανταποκριθεί και να πετύχει τους στόχους του, δίνοντας το καλό παράδειγμα πρώτος εγώ. Ότι έμεινα πιστός στις αρχές τις προσωπικές μου και στον προσωπικό μου κώδικα ηθικής, ότι εργάστηκα όσο ήταν δυνατόν περισσότερο, ότι μιλούσα μόνον όταν είχα κάτι ουσιαστικό να πω, και ότι έκανα το καθήκον μου όπως το εννοούσα. Το καθήκον μου απέναντι στους ναυτικούς, το καθήκον μου απέναντι στη ναυτιλία, στην παγκόσμια ναυτική βιομηχανία.»  
  Πολλά κράτη. Πολλά συμφέροντα, πολλές απόψεις.  
  Ως προς το αν συνεχίζει, ο ΙΜΟ, να είναι καθαρά τεχνοκρατικός, ο ίδιος λέει: «Συμφωνώ ότι τελευταία έχει ξεφύγει από τον αμιγή τεχνοκρατικό του χαρακτήρα, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να ξενίζει. Στη φορά των πραγμάτων, στην εξέλιξη, θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ορισμένα από τα θέματα με τα οποία ασχολείται ο Οργανισμός έχουν πολιτικές ή, και οικονομικές επιπτώσεις. Παραδείγματος χάριν, ορισμένες από αυτές τις επιπτώσεις τις ανέλαβε ο Οργανισμός άλλες τις προχώρησε ο ίδιος. Όπως ο διαχωρισμός περιοχών για έρευνα και διάσωση. Για να γίνει ένας τέτοιος διαχωρισμός σε χώρες, που έχουν σύνορα απέναντι η μία από την άλλη, υπάρχουν δυσκολίες. Γιατί η κάθε μία θα θέλει να πάρει μεγαλύτερος μέρος για να αναπτύξει κάποια στιγμή κυριαρχικά δικαιώματα.»  

Γράψτε ένα σχόλιο ή απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *