Μιχάλης Μποδούρογλου

Όταν η Επιτυχημένη Πορεία των Αυτοδημιούργητων, Χτυπά την Πόρτα του Χρηματιστηρίου.

«Η δουλειά τότε δεν ήταν εύκολο πράγμα, δεν είχα προσβάσεις, δεν είχα γνωριμίες και αυτό που έκανα ήταν να χτυπάω όλες τις πόρτες σε ναυτιλιακές εταιρείες».
Μιχάλης Μποδούρογλου,
Πλοιοκτήτης
(Φεβρουάριος 2008)

Μιχάλης Μποδούρογλου «Πιστεύω ότι για να πάει κανείς να μιλήσει στους επενδυτές και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους πρέπει η ίδια η εταιρεία του ακόμα και στο ιδιωτικό μοντέλο, να έχει θεσπίσει κανόνες λειτουργίας, να έχει θεσπίσει διαδικασίες που να μην διαφέρουν από αυτές που απαιτεί μια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο».  

  Από τη Δράμα και τα καπνοχώραφα στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη σε λιγότερο από τρεις δεκαετίες. Αξιοσημείωτη διαδρομή για κάποιον που αποφάσισε στα 15 του να ακολουθήσει τον δρόμο της θάλασσας γιατί τον μάγευαν τα ταξίδια.  
  Από κεί σπουδές και αναζήτηση δουλειάς. Ο δρόμος δεν ήταν πάντα εύκολος. Τον έφερε όμως, πολύ μακρύτερα απ’ ότι ο ίδιος είχε ονειρευθεί. Υπάλληλος σε ναυτιλιακή εταιρία, αρχιμηχανικός, ανώτατο στέλεχος, τα πρώτα διστακτικά βήματα στην πλοιοκτησία, η άνοδος και η είσοδος στο αμερικάνικο χρηματιστήριο.  
  «Σε όλα τα επαγγέλματα προσόν είναι η εργατικότητα. Δεν πιστεύω σε επιτυχίες χωρίς σκληρή δουλειά. Ο κοινός παρανομαστής σε όλους τους επιτυχημένους ανθρώπους επαγγελματικά, είναι η σκληρή δουλειά από κει και πέρα υπάρχουν βέβαια πολλές μεταβλητές, πολλές παράμετροι, είναι και η τύχη, και ακόμη πέρα από τη σκληρή δουλειά, είναι η ικανότητα να επικοινωνείς με ανθρώπους, να συνεργάζεσαι, να μπορείς να δουλέψεις σε μια ομάδα. Όλοι αυτοί είναι παράγοντες οι οποίοι συντελούν στο να προοδεύσει κανείς στο δύσκολο ναυτιλιακό χώρο και βέβαια στα πλαίσια μιας ομαδικότητας, μιας καλής και αποδοτικής συνεργασίας».

Γράψτε ένα σχόλιο ή απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *