Πάνος Λασκαρίδης

«Για το μέλλον της ελληνόκτητης ναυτιλίας, είμαι πολύ αισιόδοξος. Πιστεύω ότι ο στόλος ο οποίος ελέγχεται από Έλληνες δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να βελτιώνεται.»
Πάνος Λασκαρίδης,
Πλοιοκτήτης

(Οκτώβριος 2007)

Πάνος Λασκαρίδης Υπάρχουν προβλήματα τα οποία πρόσφατα έχει προσπαθήσει η Πολιτεία να λυθούν. Ιδίως το μεγάλο θέμα των συνθέσεων των πλοίων.  

  «Τα μεγάλα ναυτικά έθνη ναι μεν, δεν κρατούν πια μεγάλη παρουσία με στόλους της σημαίας τους, όμως οι εφοπλιστές τους είναι ακόμα μεγάλοι. Ο γερμανικός στόλος είναι πολύ μεγάλος και ο Ιαπωνικός στόλος είναι πάρα πολύ μεγάλος και ο αμερικανικός στόλος είναι επίσης πάρα πολύ μεγάλος εκτός της εθνικής τους σημαίας και αυτό συμβαίνει αποκλειστικά λόγω έλλειψης ναυτικών. Τώρα το ότι οι Έλληνες έχουν μια λαμπρή παρουσία είναι αναμφισβήτητο γεγονός».  
  «Η δική μας ναυτιλία η οποία εξαρτάται από τα φορτία των τρίτων χωρών οπωσδήποτε θα δυσκολεύεται. Βέβαια, από την άλλη πλευρά, υπάρχει συσσωρευμένη τεχνογνωσία, πείρα, εμπειρία, ικανότητα του ελληνικού εφοπλισμού και συνεπώς αυτός είναι μεν ένας κίνδυνος, αλλά είναι πολύ μακρινός. Θα προχωρεί σιγά, οπότε εμείς θα βελτιώνουμε τα πλοία μας, θα βελτιώνουμε τους στόλους μας, θα χτίζουμε και άλλα πλοία, θα διευρύνουμε τις υπηρεσίες μας για να μπορέσουμε να κρατηθούμε».

Γράψτε ένα σχόλιο ή απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *