Μιχάλης Περατικός

"Η ναυτιλία μας είναι τέρας μεγέθους και ποιότητος, που δεν αναλογεί σε κανένα άλλο ελληνικό μέγεθος."
Μιχάλης Περατικός,
Εφοπλιστής

(Οκτώβριος 2005)

«Την κατάσταση της ναυτιλίας μας, την βλέπω σήμερα αρίστη ως προς το μέλλον της και φυσικά εννοώ την ποντοπόρο ναυτιλία. Αυτή γνωρίζω άλλωστε και σε αυτή είχα την τιμή να ανήκω. Νομίζω λοιπόν, ότι με την τελευταία καλή περίοδο που ακόμη διανύουμε και ελπίζουμε να συνεχιστεί, η ναυτιλία έχει ανανεώσει κατά μεγάλο μέρος τον στόλο της, έχει βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών της και έχει επεκταθεί σε τομείς στους οποίους παλιότερα δεν ήταν δραστηριοποιημένη, όπως είναι τα LNGs και τα LPGs που μεταφέρουν gas, είτε υγρό, είτε αέριο.»  

  Μεγάλη δύναμη και μεγάλο προτέρημα η ανανέωση της ναυτιλίας μέσα από την αξιοκρατία. Αλλά πριν φθάσουμε εκεί προηγείται το αίσθημα του έρωτος. «Πιστεύω ότι το βασικό χαρακτηριστικό του εφοπλιστικού επαγγέλματος είναι το μεγάλο ρίσκο, αλλά και η φιλοδοξία της διάκρισης μέσα από ένα σκληρό είναι αλήθεια, ανταγωνισμό. Και ευτυχώς, θα πρόσθετα, διότι έτσι η ναυτιλία μας εξασφαλίζει ένα θαυμάσιο τρόπο ανανέωσης.»  
  «Οι εφοπλιστές με τη μεγάλη ρευστότητα που διαθέτουν και μπορούν, και θέλουν να επενδύσουν συστηματικά στην πατρίδα τους. Είναι καλοί Έλληνες, αγαπούν τον τόπο και ευχαρίστως θα έφερναν τα χρήματά τους αλλά πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι σε ένα φιλικό περιβάλλον. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν υπάρχει μέχρι τώρα και νομίζω ότι παρ’ όλους τους βελτιωμένους νόμους, οι συνθήκες δεν είναι αυτές που θα μπορούσαν να τους ελκύσουν να φέρουν τεράστια κεφάλαια τα οποία και διαθέτουν, παρά το γεγονός ότι οι επενδύσεις τους σε νέα πλοία, είναι εντάσεως κεφαλαίου.»

Γράψτε ένα σχόλιο ή απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *