Νίκος Ευθυμίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην Περίοδο της Μεγάλης Ευημερίας

«Έχουμε έναν από τους πιο μοντέρνους στόλους στην ιστορία της εμπορικής ναυτιλίας»
Νίκος Ευθυμίου

(Απρίλιος 2006)

Η πρωτιά της ναυτιλίας μας πρέπει να καταλάβουμε, ότι δεν μας χαρίστηκε από κανέναν, την κατακτήσαμε μόνοι μας και μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Επομένως, είναι δικό μας χρέος, δική μας υποχρέωση να προασπίσουμε αυτό που μόνοι μας καταφέραμε.  

  Η ελληνική ναυτιλία ήταν, είναι και ελπίζουμε όλοι ότι θα παραμείνει, μεγάλη δύναμη στον παγκόσμιο χώρο. Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πρώτοι ως ελληνόκτητη ναυτιλία και δυστυχώς όχι ως ελληνικό νηολόγιο, μας φορτώνει πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις που ανάγονται στον εξωτερικό χώρο.  
  Η ναυτιλία είναι μία παγκόσμια βιομηχανία, η οποία εάν δεν μπορεί να δουλέψει ανταγωνιστικά, εκ των πραγμάτων φεύγει, αλλάζει σημαία, νηολόγιο, τόπο διαχείρισης και αυτό συμβαίνει, το βλέπουμε και είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε να συμβεί και σε μας. Και θέλουμε αντίθετα, να προσελκύσουμε τα τρία από τα τέσσερα πλοία ελληνικής ιδιοκτησίας, διότι αυτή είναι η αναλογία. Είναι μόνον ένα πλοίο στα τέσσερα υπό ελληνική σημαία και τα τρία στα τέσσερα είναι εκτός ελληνικού νηολογίου.

Γράψτε ένα σχόλιο ή απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *