Περικλής Παναγόπουλος

Από το «σχολείο» του Ευγενίδη στη διεθνή αγορά κρουαζιεροπλοίων και επιβατηγών πλοίων.
Περικλής Παναγόπουλος,
Εφοπλιστής

Μάρτιος 2007

Η ναυτιλία είναι στο αίμα του, παρ’ όλο που ο ίδιος δεν κατάγεται από ναυτική οικογένεια. Με μακρόχρονη και επιτυχημένη διαδρομή σε διαφορετικούς τομείς της ναυτιλίας, προσωπικότητα που έβαλε τη σφραγίδα της στον τομέα των κρουαζιεροπλοίων, διεθνώς, γαλουχημένος με τις αρχές του ευπατρίδη Ευγένιου Ευγενίδη, δίπλα στον οποίο θήτευσε επί χρόνια, βρίσκεται στην πρωτοπορία των εξελίξεων σε κάθε επιχειρηματική του δράση.  

  «Όλη αυτή την σπουδαία εμπειρία την απόκτησα σε μικρή ηλικία ήμουν δεν ήμουν 14-15 ετών και μου έγινε βίωμα που με βοήθησε στην σταδιοδρομία μου από τότε μέχρι και σήμερα, ώστε να μαθαίνω πράγματα γιατί οι εξελίξεις τρέχουν και δεν μπορείς να τις αγνοήσεις ή, να μη γνωρίζεις πως πρέπει να τις χειρίζεσαι».  
  «Στην αρχή εργάσθηκα στην εταιρία του Ευγενίδη για αρκετά χρόνια. Κάποια στιγμή αισθάνθηκα ότι βρισκόμουν μέσα στην οικογένεια (γιατί ήμουν μέλος αυτής της οικογένειας) σαν το φτωχό συγγενή. Παρά το γεγονός ότι ο Ευγενίδης που δεν είχε παιδιά, είχε επιλέξει τρεις από τους νέους στην ηλικία συνεργάτες του, για να τους προετοιμάσει να συνεχίσουν το έργο του και εγώ ήμουν ένας από αυτούς και μάλιστα ο πιο νέος. Έμεινα λοιπόν εκεί μέχρι το 1965 και μετά αποφάσισα ότι πρέπει να δουλέψω για να μπορέσω μόνος να κερδίσω τη ζωή μου και να αποδείξω ότι μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο».

Γράψτε ένα σχόλιο ή απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *